tirsdag 13. mai 2014

Blomster & isolat

Endelig,
e æ igang med mine 3 døgn på isolat. 
Det e ikke noe særlig å ha det hær forran sæ, 
for siden æ gjorde det samme i fjor, 
-vet æ jo nøyaktig ka som venter mæ.
Her e blogginnlegget fra juli 2013, 
kor æ fortell ka behandlingen går ut på. 

Her venter, 
-laaaaange langsomme dager, 
som æ gjør mitt aller ytterste for, 
-at de skal bli så bra som mulig for mæ. 
Altså jaktes det på godfølelsen, 
her inne åsså! 

Æ elsker blomster, og har selvsagt et nydelig eksemplar med mæ inn på isolat. Håpe den overlever sin radioaktive romkompis! 

Kl 10 i formiddag ble æ fulgt opp til spesial-rommet "mitt", 
med bly i alle vegger. 
Det e samme rom som i fjor, 
og æ skvatt da æ kom inn her...
-for æ huska rommet som mye større! 

Inni denne "tralla" ligg min lille pille...


En solid og tung blybeholder som inneholder den radioaktive-jod tabletten min. 


Her er den, "vidunderpilla" til ca 10 000 kr. 


HELT merkelig å svelge den.... Den gjør mæ altså så radioaktiv at æ må være innelåst i 3 døgn!Så hvordan finner man go følelsen her inne? 

Det gjeld å finne alle positive tanker, 
som æ kan komme på! 
Og det e egentlig ikke så kjempe vanskelig, 
for på mandag har æ ei uka med hjemmeeksamen. 
Æ har tatt mange pensum bøker med mæ,
og her får æ lese HELT i fred & ro. 
INGEN kommer inn!
Æ har bare kontakt med pleiere via telefon. 
Maten blir levert i gangen, 
og æ kan aller snarest gå ut å hente den inn på rommet mitt. 
Æ skal ikke oppholde mæ lengere enn nødvendig i den gangen, 
fordi det utgjør en "fare" for de som kommer med neste måltid til mæ. 
Ikke treng æ å vaske opp, 
-eller å støvsuge.
Dessuten e det bare 2 skritt,
-vips så e æ i senga. 

Kveldsmat, levert etter mitt ønske. 

Æ har lest i timevis i dag, 
æ e ganske fornøyd,
-med bare å ha juss`n igjen på pensumlista. 

Æ har 3 stola rundt bordet, 
og leker stol-leken her inne. 
Den ene stolen e lese stolen, 
den andre e "spise"stolen, 
den tredje slapper æ av i. 
-rommet e gradvis blitt større i dag. 

Rommet mitt. 

Vakker utsikt fra vinduet mitt. 

No e snart 1. dag over allerede, 
og æ har det faktisk trivelig her inne :) 
Æ har planlagt at når dagen går over til kveld, 
da skal æ kose mæ litt ekstra. 
Så no e det Netflix, film og.....


Ei med erfaring på isolat vet ka som e lurt å ha i kofferten! 

Og om bare bitte litt, 
har æ også denne erfaringen BAK mæ! 
Akkurat sånn som æ like med de kjipe tingan, 
-de kan være der bak.
Æ ville ikke vært de foruten, 
fordi æ har lært så mye verdifult, 
som æ vet vil gjøre en stor forskjell på fremtiden min. 
-en livsoppgradering har funnet sted. 

Og i mitt hodet er dette min siste kreftbehandling, 
- æ liker den tanken! 

Om du som leser tar dæ tid å legge igjen,
en liten hilsen, 
-ja da har du vært litt på besøk hos mæ <3 

21 kommentarer:

 1. Hvor henter du all positiviteten fra. Jeg blir helt rørt av den når jeg leser det du skriver. Du er no bare fantastisk. En inspirator for alle sammen. Lykke til KLEM

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine tilbakemelding Anita, sett stor pris på den :-) Det e så vedifult å kunne inspirere andre til positivitet, æ digge det!

   Slett
 2. Kjære tøffe Vibeke, vi har så mye å lære av dæ!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Hei kjære deg- så koselig å se deg på violet road konserten!!! deter sikkert ganske spesielt åvære innelåst i flere dager , men jeg ser at rutinert som du er har du både fag, strikk. lys og rødvin med deg "inn". og tenk nå er snart den første dagen gått alt ;) godt mot og stor klem fra Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nina ;) Violet Road konserten skreiv sæ med gullskrift i hjerte mitt <3 Fantastisk! Sku nådd å snakka mere, men æ og jentene dro hjem... Og dagen etter satt vi alle med hver sine pensumbøker. Erfaring er alltid bra, åsså her inne. Hils og klæm

   Slett
 5. Hei Vibeke. Her titter jeg innom for å hilse på deg og har lest om din isolasjon. Det må være en selsom opplevelse å være helt isolert i tre hele dager. Det er vanskelig for meg å kunne forestille seg det engang. Må bare atter en gang beundre deg for din alltid så positive holdning. Det er både beundringsverdig og inspirerende. Det eneste jeg kan se som kan være positivt er at du får lese pensum i fred og ro uten forestyrrelser og distraksjoner. Der sliter jeg. For jeg finner alltid på noe annet som jeg bare må gjøre når jeg helst skulle ha lest. Ja selv vasking og ryddig blir interessant i disse dager. Du får bare holde motet oppe og se fram mot ei helg som forhåpentligvis blir mer sosial. Ønsker deg lykke til med eksamenslæsinga og selve eksamen. Klem fra Lill Beate, sosionomklassen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heija Lill Beate :) Så kjekt at du stakk innom! Det skal bli kjekt å komme igang med den eksamen nå, kjenne æ :) Så vi kan få skrevet om alt det fine vi har lært i år! Vi sees på samling. Du har helt rett, INGEN forstyrrelser her. Klæm

   Slett
 6. Kjære Vibeke. Skikkelig fint å stikke innom deg på besøk på en tirsdags kveld. Synd æ ikke kan dele rødvinen med deg nå, men den får vi ha til gode. Med din fighter vilje og fantastiske syn på livet vil æ bare få ønske deg noen kunnskapsrike dager på isolatet og lykke til med konfirmasjon og hjemme eksamener. Stor klem og lykke til :)
  Erik Johannessen, Rypefjord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Erik, så trivelig at du stakk innom! Æ mene du har sett litt mere av den fighterviljen min enn alle andre? He, he var ikke du der på ei av mine graderinge? Æ har lært mye på Tae Kwon Do trening. Ja vi kan gjerne ha den rødvin tilgode. Takk for hilsen, klæm igjen :)

   Slett
 7. Heii Vibeke, vi kjenner ikke hver andre, jeg tror ikke at jeg har sett deg en gang, men vi har vært venner på facebook en stund, jeg har sett dine innlegger på facebook mange mange maaaaaaange ganger å det er det som har fått meg til å skrive noe fint til deg. du er en veldig sterk dame! helt amazing! hadde jeg kjent deg hadde jeg hjerne kommet innom med en blomster eller noe og ønsket deg god bedring. jeg vil bare beskrive deg med et ord "inspirasjon". masse lykke til videre.


  hilsen en jente på 18 år (Fra Afrika i Hammerfest) som ville bare ønske deg lykke til videre og god bedring:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei jente på 18 :-) Så koselig med e hilsen fra dæ!Takk :) Og så fint å tenke på at andre kan bli inspirert av mine erfaringer, det gir de enda større mening. Klæm til dæ <3

   Slett
 8. Koselig å være på besøk hos deg, Vibeke :-) 3 dager med alenetid KAN jo også være en gave og utrolig godt! Ikke alle som få muligheten til å bare være sammen med seg selv, over noen dager. Du er kjempegod til å lage det livet du vil ha; både på utsiden av isolatet og innenfor. Det er en kunst. Stå på. Heiagjengen på utsiden er stor! Og nå har jeg tatt en tur inn til deg, jeg også.
  Hilsen Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å ha dæ på besøk åsså Anita :)

   Ja det går faktisk veldig fint å være her, helt rolig og avslappa i kroppen. Ingen stress med noe, æ skal jo være her i 2 døgn til. Og det e gøy å få frokosten levert med melkepakke, men ingen glass...og youhert, men ingen skje. Da drakk æ rett av pakken og brukte kniven på yougherten.

   Æ har nok verdens fineste heiagjeng, det e så godt å vite at dokker e der ute <3

   Klæm

   Slett
 9. For en fighter du er, og så positiv. Jeg bøyer meg i støvet og beundrer, og lar meg inspirere. Når jeg ser navnet ditt dukke opp, så ser jeg for meg den engelen med de røde boksehanskene, den er liksom blitt et symbol på deg. Stå på videre Vibeke, du er tøff. Hilsen Jill Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Heija Jill Bente :)

   Takk for besøk her inne, og for gode ord.
   Det e fantastisk å tenke at mine (kjipe) erfaringer kan inspirere andre! For mæ e de erfaringene verdifull, for de har gjort så mye med mæ. Og om de kan gjøre noe for andre, ja da blir dæm enda mere verdt!

   Den engelen, den skulle æ nesten hatt med mæ hit, æ e så utrolig gla for den! Men den e sentralt og trygt plassert i stua mi hjemme, kor den sprer mye godhet.

   Klæm til dæ :)

   Slett
 10. Hei Vibeke <3 Må jo komme innom å hilse på :) Tror aldri æ har vært borti et mer positivt menneske enn dæi, som sprer glede, inspirasjon og håp til alle rundt dæi. Håpe du får noen "fine" dager på isolatet og kommer ut friskere og sterkere enn du nån gang har vært. Æ har endelig blitt i bedre form, har begynt å jobbe..bare 20%, men det er en start :) Skal til UNN på mandag på første ordentlige kontroll etter operasjon og isolat, kjenne at æ både grue mæi og glede mæi.. Tar me mæi litt positivitet som du har utstrålt og håper legen kan si at det ikke er flere svulster og at æ e kreftfri! Takk for at du deler og skaper håp og positivitet hos mæi <3 Stor klem fra Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Eva :) Takk for besøket, trivelig å ha ei som e lokal kjent på besøk, haha! Så gla for å spre litt inspirasjon, det gir mye mening for mæ. Håpe du får bare gode nyheter på mandag, stor klæm <3

   Slett
 11. Hei på dæ!. Titter innom igjen :) Som du kanskje har fått med dæ så va det gode nyheta den mandagen :)!! Allikevel så må æ en ny runde på isolat med radioaktivt jod, men ikke før til høsten. Hadde visst et enormt opptak sist, så til høsten ville han se at det ikke ble nå opptak av jod! Krysser fingran for at det e siste runde med behandlig xxx. Ønsker deg en nydelig og flott sommer. Klem til dæ <3 Forresten: Fikk du nån "bivirkninga" eller ubehag av den hær runden på isolatet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at du fikk gode nyheter <3 Sånt liker vi! Æ hadde ingen ubehag, eller dvs æ kjente ikke etter heller... Æ hadde jo en ukes hjemmeeksamen 2 dager etter at æ ble skrevet ut :) Har ikke hørt noe om resultat fra siste runde, og forsøker å mase på det, uten hell! Så da fortsetter æ no "bare" å ringe og etterspørre det!

   Slett

Hei, legg gjerne igjen kommentar på bloggen min.
Det kan bare gjøres via en datamaskin.

Ett 10 år kan inneholde så mangt

De siste 10 årene har lært mæ  å leve hver dag så godt som æ klare  med det æ står i.  I dag er det 10 år siden æ møtte opp på kreftavd på U...